Wie doet wat?

De Doktersassistentes

De doktersassistenten zijn heel belangrijk in onze huisartsenpraktijk. Zij zijn het eerste aanspreekpunt. De doktersassistenten krijgen u vaak als eerste aan de telefoon. Zij stellen u vragen over uw klachten, dat heet triage. De antwoorden op die vragen zijn belangrijk om te bepalen hoe en wanneer u het beste geholpen kunt worden. Zij geven advies, zij beantwoorden uw vragen, zij maken de afspraken voor de spreekuren. Zij hebben ook een eigen spreekuur, daar kunt u bijvoorbeeld terecht voor bloeddruk meten, wonden verbinden, hechtingen verwijderen, uitstrijkjes maken en oren uitspuiten. 

De Huisartsen

Met gezondheidsklachten kunt u een afspraak maken bij uw huisarts. De huisarts beoordeelt uw klacht. De huisarts denkt met u mee over uw gezondheidsprobleem. De huisarts kan medicijnen voorschrijven en als dat nodig is verwijzen naar een andere zorgverlener. Als uw eigen huisarts niet beschikbaar is, bekijkt de doktersassistent samen met u of u bij een andere huisarts terecht kunt.  

Physician Assistant

Alex van 't Net is Physician Assistant in onze praktijk. Hij heeft zijn eigen spreekuur. Een Physician Assistant werkt zelfstandig en kan uw klacht beoordelen, medicijnen voorschrijven en verwijzen.  

Praktijkmanager

Mariëlla Julien is praktijkmanager in onze praktijk. Zij houdt zich vooral bezig met de praktijkorganisatie.

Praktijkondersteuning

POH is een praktijkondersteuner die is opgeleid de huisarts te ondersteunen in een aantal taken. De huisarts zal zo nodig naar één van de praktijkondersteuners doorverwijzen. 

Astma/COPD spreekuur

Chantal ter Bille is POH astma/ COPD. Heeft u astma of longproblemen dan kunt u door uw huisarts verwezen worden naar het spreekuur van Chantal ter Bille of Dagmar Nikkels. Deze zorg valt binnen het zorgprogramma “Ketenzorg Arnhem”.  

Diabetesspreekuur en Spreekuur Hart- en Vaatziekten

Chantal ter Bille is ook POH Diabetes en Hart- en Vaatziekten, Dagmar Nikkels is POH Hart- en Vaatziekten. Heeft u suikerziekte of een risico op hart en vaatziekten dan kunt u door uw huisarts verwezen worden naar het spreekuur van Chantal ter Bille of Dagmar Nikkels. Deze zorg valt binnen het zorgprogramma “Ketenzorg Arnhem”.  

Spreekuur voor Geestelijke Gezondheidszorg

Kees de Jong en Miriam van Koningsbruggen zijn onze POH GGZ. U kunt bij hen terecht met psychische of psychosociale klachten.

Dit kunnen bijvoorbeeld klachten zijn die te maken hebben met gevoelens, gedachten en gedrag. U voelt zich bijvoorbeeld somber, gespannen, eenzaam of moe. 

Zij bieden kortdurende behandeling. Daarnaast kunnen zij advies geven over verwijzing naar andere behandelaars. Als u denkt dat u bij één van hen een afspraak nodig heeft dan kunt u dit overleggen met uw huisarts. 

Ouderenzorg

Mariëlla Julien is POH Ouderenzorg. Oudere mensen zijn niet perse zieke mensen. Maar de hoge leeftijd maakt wel kwetsbaar. Als er één ding fout gaat kunnen de gevolgen groot zijn. De huisarts vindt het heel belangrijk om uw situatie goed en op tijd in kaart te brengen en met u te bespreken. De POH ouderenzorg helpt de huisarts om samen met u problemen vroeg te herkennen, met als doel dat u zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven. Op de donderdagen is Mariella Julien voor de ouderenzorg beschikbaar. 

Stoppen met roken

Stop met roken heeft altijd zin! 

Iedere week raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. In totaal zijn er in Nederland 3,6 miljoen rokers. Jaarlijks overlijden meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Roken verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Wij bieden begeleiding bij het stoppen met roken aan voor mensen die in Ketenzorg zitten. Chantal ter Bille en Dagmar Nikkels helpen u hierbij graag verder. In verband met de vele aanvragen voor begeleiding kunt u ook doorverwezen worden naar Medipro of Sinufuma.

Wij zijn een opleidingspraktijk. Wij leiden huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten op.