Nieuwsbrief 2024

Beste lezer, het voorjaar begint door te breken. Dat betekent tijd voor de lente nieuwsbrief van ons huisartsen team.

Telefoon

Zoals u wellicht aan de telefoon heeft gemerkt zijn wij begonnen met een digitale assistente. Als de wachttijd langer wordt dan wenselijk, dan kan u kiezen om teruggebeld te worden door onze eigen, echte assistentes. Probeer het eens. Wij staan u graag te woord. Op deze manier proberen wij de telefoondrukte meer over de dag te verdelen.

Slaap lekker

Het komt veel voor, slaapproblemen. Komt u toe aan een goede nachtrust? Of heeft u langdurig slaap te kort? Wilt u uw slaap verbeteren, kijk dan eens op: 

https://www.thuisarts.nl

https://www.i-sleep.nl

Doe eens een diepe zucht...

Wat kan dat een verademing zijn. Alleen al uw handen op uw buik, 4 tellen inademen, 4 tellen uitademen, is ontspannend en gezond. Bijna 1 op de 10 Nederlanders heeft moeite met rustig en ontspannen ademen? Bent u geïnteresseerd in ademhaling? Misschien wilt u hiermee oefenen. Lucht is gratis en voor niets. Net als deze tips: In de app store: Breathe VGZmindfulness app (ook als u ergens anders verzekerd bent)

https://www.vitakruid.nl

Met wie praat u graag?

Steeds minder mensen hebben écht contact met elkaar. Even aandacht voor elkaar en een praatje aanknopen is verbindend. Verbinding is een kernfactor voor een gezond leven. Een klein praatje met de buurman of buurvrouw kan al goed zijn. Of met iemand in de bus of trein, bij de (kringloop)winkel, of in onze wachtkamer. Zou u vaker een gesprek met iemand willen hebben? Dat kan ook officiëler. In Arnhem hebben wij bijvoorbeeld:

https://www.swoa.nl

https://d3rdeverdieping.nl/levensvragen

Bedankt voor het lezen en op naar de zomer!
Team Huisartsen Musis